Πρακτικές Οδηγίες Ασφάλειας στο Internet

Η Παντελάκης Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. δεν πρόκειται ποτέ και με κανέναν τρόπο να σας ζητήσει τους κωδικούς που χρησιμοποιείτε για την πρόσβασή σας στην υπηρεσία TradeDirect. Οι κωδικοί είναι προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν.

Asfaleia
Για την ασφάλειά σας, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:
 • Χρησιμοποιήστε την υπηρεσία TradeDirect μόνο μέσω της ιστοσελίδας της Παντελάκης Χρηματιστηριακής Α.Ε.Π.Ε.Υ. και όχι μέσω συνδέσμων (links) σε άλλες ιστοσελίδες, μηχανές αναζήτησης ή e-mail.Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ασφαλείς σελίδες στο Internet όταν καταχωρείτε απόρρητες προσωπικές σας πληροφορίες. Ασφαλείς είναι οι σελίδες με ηλεκτρονική διεύθυνση που ξεκινά με https αντί http.
 • Επιλέξτε όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης και μυστική απάντηση που δεν χρησιμοποιείτε σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ή λογαριασμούς e-mail (Facebook, Twitter, yahoo, gmail κλπ.). Αποφύγετε τους εύκολα προβλέψιμους κωδικούς, όπως π.χ. ημερομηνία γέννησης.
 • Προστατέψτε τον υπολογιστή σας εγκαθιστώντας τις τελευταίες εκδόσεις και διορθώσεις ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος και προγραμμάτων πλοήγησης στο Internet (Windows, Internet Explorer, Firefox). Επίσης, προστατέψτε τον υπολογιστή σας με προγράμματα προστασίας “Antivirus”, “Firewall” και “Anti-Spyware”.
 • Μην απαντάτε και μην ακολουθείτε συνδέσμους (links) σε e-mail που φαίνεται πως προέρχονται από την Παντελάκης Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. και σας ζητούν να συμπληρώσετε προσωπικά στοιχεία, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών ή τους κωδικούς της υπηρεσίας TradeDirect. Φροντίστε για την ασφαλή διαχείριση των προσωπικών σας στοιχείων.
 • Ακολουθήστε τη σωστή διαδικασία σύνδεσης και αποσύνδεσης από την υπηρεσία TradeDirect. Ειδικότερα, η αποσύνδεση από το σύστημα θα πρέπει να γίνεται επιλέγοντας “Αποσύνδεση” και όχι κλείνοντας απλώς το παράθυρο του προγράμματος πλοήγησης (browser) με Χ.
 • Ελέγχετε τακτικά τον υπολογιστή σας για πιθανούς ιούς και προγράμματα Spyware χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες εκδόσεις κι ενημερώσεις των προγραμμάτων προστασίας που έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας.
 • Μην ανταποκριθείτε εάν παρατηρήσετε κάτι διαφορετικό στη διαδικασία της σύνδεσής σας στην υπηρεσία TradeDirect, όπως ασυνήθιστα μηνύματα που σας προτρέπουν να περιμένετε ή να ξαναδώσετε τους κωδικούς σας. Είναι πιθανό να έχει μολυνθεί ο υπολογιστής σας από ιούς ή άλλο κακόβουλο λογισμικό. Καλέστε άμεσα την υπηρεσία TradeDirect.
 • Αποφύγετε τη χρήση υπολογιστών σε δημόσιους χώρους (π.χ. Internet Cafe, Αεροδρόμια κλπ.). Η υποκλοπή των κωδικών σας με φυσικό ή ηλεκτρονικό τρόπο είναι πιθανότερο να συμβεί σε περιβάλλον που δεν ελέγχετε απόλυτα.
 • Βεβαιωθείτε ότι για την υπηρεσία TradeDirect λαμβάνετε e-mail μόνο από τις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις της Παντελάκης Χρηματιστηριακή.

– info@pantelakis.gr
– Electronic.Trading@pantelakis.gr

 • Διαγράφετε σε τακτά χρονικά διαστήματα τα προσωρινά αρχεία (temporary Internet files) από το πρόγραμμα πλοήγησης του υπολογιστή σας.
 • Χρησιμοποιήστε πρόγραμμα προστασίας Anti-Spyware για να εντοπίσετε τυχόν εγκαταστημένα προγράμματα Spyware, εάν ο υπολογιστής σας:
– εμφανίζει παράθυρα με διαφημίσεις στην οθόνη του.
– εμφανίζεται να αλλάζει την αρχική σελίδα (Home page) του προγράμματος πλοήγησης (web browser) χωρίς να την έχετε αλλάξει εσείς.
– καθυστερεί εμφανώς στην εκτέλεση εντολών που δίνετε, τόσο στην επεξεργασία κειμένων όσο και στην πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Ενημερώστε αμέσως την Παντελάκης Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. αν αντιληφθείτε ή υποπτευθείτε οποιαδήποτε φυσική ή ηλεκτρονική απόπειρα υποκλοπής των κωδικών σας (ηλεκτρονικά στο Electronic.Trading@pantelakis.gr ή τηλεφωνικά στο +30 210-6965000 (καθημερινά, 9:00 π.μ.- 06:00 μ.μ.).